CSI Helsinki – Lexia Asianajotoimisto Oy

Lexia Asianajotoimisto Oy

Kimmo Oila, Partner, Chief Legal Business Engineering Officer

Käytössä: CSI Lawyer 2020-
Hyödyt: toimialakohtaisuus, tuki asianajajan työlle, työtapaa ohjaavat prosessit, integraatioiden tuoma mahdollisuus hyödyntää dataa muissa ohjelmistoissa

Lexia otti CSI Lawyerin käyttöön joulukuussa 2020. Alun perin haussa oli pilvipohjainen selainkäyttöinen ohjelmisto, joka tarjoaisi käyttövarmuutta, automatisoidun laskutusprosessin sekä integraation taloushallinnon ohjelmaan.

Testatuista koti- ja ulkomaisista työkaluista CSI Lawyer osoittautui toiminnallisuudeltaan selväksi ykköseksi toimiston tarpeisiin. Laajan asiakaskunnan vuoksi ohjelmiston tiedettiin olevan Suomen markkinoille ja käyttötarkoitukseensa sopiva käyttövalmis paketti. Muut vaihtoehdot olivat joko perustoiminnallisuuksiltaan puutteellisia Lexian tarpeisiin tai olisivat edellyttäneet runsaasti konfigurointia ja lokalisointia. 

Valintaan vaikuttivat myös CSI Lawyerin tarjoamat integraatiot, erittäin toimiva laskutusprosessi sekä CSI:n pitkä kokemus asianajotoimialalta. Osalla käyttäjistä oli aiempaakin kokemusta CSI:n ohjelmistoista, joten se oli tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Esimerkiksi Lexian osakas Kimmo Oila oli ollut mukana kehittämässä jo CSI:n aiempaa ohjelmistotuotetta.

Lexia hyödyntää CSI Lawyerin toimintoja laajasti. Toimeksiannot avataan avauspyynnön kautta, ja sopimuslaskutus mahdollistaa Lexian jatkuville palveluille erilaisen hinnoittelumallin ja niiden kätevän laskuttamisen. Tehokkuutta haettiin etenkin laskutusprosessiin, joten käyttöönoton yhteydessä sisäiset taloushallinnon prosessit menivät uusiksi. Laskuaineiston tarkastus ja hyväksyminen hoituvat nyt sähköisen koelaskun tarkastusprosessin avulla, joka helpottaa huomattavasti sekä juristien että laskuttajien työtä. Kuukausilaskutuksen läpivientiin tarvittava kalenteriaika on vähintään puolittunut; kaikki laskut saadaan nyt lähtemään asiakkaille kuun vaihteessa 4–5 päivässä.

Integraatiot ovat poistaneet tarpeen poukkoilla eri ohjelmien välillä. TIQ Time -integraatio tehostaa juristin työtä, koska integraation kautta kaikki työ siirtyy luotettavasti CSI Lawyeriin ja laskulle saakka ohjelmistoa avaamatta. Netvisor-integraatio tuo puolestaan helpotusta asianajosihteerien työhön; laskuja ei enää tarvitse viedä manuaalisesti kirjanpitoon, ja läpilaskutettavat kulut siirtyvät Netvisorista suoraan CSI Lawyeriin.

CSI Lawyerin perustoimintoja on täydennetty kustomoinneilla Lexian tarpeiden mukaan.  Esimerkiksi Excel-laskelmiin aiemmin käytetty aika on saatu kustomoiduilla CSI-raporteilla pudotettua kolmesta työpäivästä kolmeen tuntiin – tai jopa varttiin.

Lexia on ollut hyvin tyytyväinen tekemäänsä valintaan sekä käyttöönottoprojektin aikana että käyttöönoton jälkeen. Laskutusprosessi tehostui huomattavasti, ja kaikki muukin tarvittava on saatu tehtyä.  CSI:n vankan toimiala- ja liiketoimintaosaamisen ansiosta myös kirjanpitointegraation rakentaminen oli positiivinen kokemus. Käyttäjätkin ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä ohjelmistoon. CSI Lawyer mahdollistaa heille tarkat roolitukset sekä käyttäjäryhmäkohtaisesti määritetyt käyttöoikeudet eri toimintoihin.

”Ohjelmiston suurimpina hyötyinä pidämme sen toimialakohtaisuutta, monikäyttöisyyttä asianajajan työn tukena, työtapaamme ohjaavia prosesseja sekä integraatioiden tuomaa mahdollisuutta hyödyntää dataa myös muissa ohjelmistoissamme.

Yhteistyö CSI:n kanssa toimii, ja tukipalveluun on oltu erityisen tyytyväisiä; apua saa aina tarvittaessa.  Asiakasta on kuultu myös ohjelmiston kehityksessä; palautteemme ja kehitysideamme on otettu vastaan, ja toivottuja toimintoja saatu jo käyttöön uusissa ohjelmistoversioissa. Luotamme tuotteen kehittymiseen sekä siihen, että se tarjoaa meille dataa tarvittavassa muodossa”, Oila toteaa.

Lexia Asianajotoimisto Oy on vaativaan kotimaiseen ja kansainväliseen liikejuridiikkaan erikoistunut täyden palvelun asianajotoimisto. Lexia yhdistää juridisen huippuosaamisensa positiiviseen palveluasenteeseen ja tarjoaa kokonaisvaltaiset liikejuridiikan palvelut 80 asiantuntijan voimin Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Lexian kansainväliset yhteistyöverkostot takaavat toimeksiantojen tehokkaan ja luotettavan toteuttamisen maasta riippumatta. Yrityksen erityisosaamisalueisiin kuuluvat mm. ICT- ja teknologia-, kiinteistö-, EU-, kilpailu-, sopimus-, työ-, rahoitus- ja vakuutusoikeus sekä yritysjärjestelyt.