Likeit toi Selektalle kokonaisuuden hallintaa

Selekta Henkilöstöpalvelut Oy on toiminut henkilöstövuokrausalalla vuodesta 1999. Yrityksellä on toimipisteitä 11 eri kaupungissa Helsingistä Rovaniemelle, ja se työllistää noin 1200 henkilöä rakentamisen, teollisuuden, logistiikan ja asiakaspalvelun aloilla. 

Selektassa asioista huolehditaan jämptillä otteella. Palkat maksetaan ajallaan, ja työntekijöille tarjotaan tarvittavat koulutukset, varustehuolto, lomat ja vakuutukset sekä laajennetut työterveyshuollon palvelut. Selektalle on tärkeää olla vastuullinen toimija, johon sekä työntekijä että asiakasyritys voivat luottaa.  

Täsmällinen ja luotettava yritys tarvitsee bisneksensä pyörittämiseen toiminnanohjauksen järjestelmän, joka tekee kokonaisuuden hallinnasta helppoa. Selekta päätyi Likeitiin ennen kaikkea operatiivisen johtajansa Jarmo Mannisen hyvien kokemusten perusteella. 

Likeit tuntui heti omalta 

— Tulin henkilöstövuokrausalalle alun perin toiseen yritykseen, jossa Likeit oli käytössä. Se tuntui työkaluna heti omalta, Manninen kertoo. — Selektalle tulin ensimmäisen kerran vuoden 2017 maaliskuussa myyntitöihin. Silloin jo ehdotin, että Likeit olisi tännekin paikallaan. 

Toive toteutui mutkan kautta, kun syksyllä 2017 perustettiin ProMesta Henkilöstöpalvelut Oy. ProMestassa Manninen otti Likeitin käyttöön heti alusta alkaen. Ratkaisu osoittautui niin toimivaksi, että myös Selektassa asialle lämmettiin. Ohjelmisto oli jo käytössä, kun Manninen palasi Selektaan vuoden 2018 lopulla, tällä kertaa johtamaan yrityksen toimintaa. 

Ainoa kaikenkattava vaihtoehto 

Likeit on nyt ainoa toiminnanohjausjärjestelmä jota meillä käytetään, Manninen sanoo. — Ja kokonaisuuden kannalta se on myös ainoa järkevä vaihtoehto. Eihän toista yhtä kattavaa järjestelmää ole valmiina tarjolla.  

Mannisen mukaan maailma on henkilöstönvuokrauksessakin viime vuosina muuttunut todella paljon. — Varsinkin vastuullisuus- ja eettisyysasiat ovat nousseet pinnalle, ja sitä kautta yritykselle syntyvät velvoitteet monimutkaistavat bisnestä. Olemme pystyneet räätälöimään ohjelmaa tarpeisiimme sopivaksi niin, että asioita saadaan tehtyä helpommin, ja se auttaa meitä päivittäisessä toiminnassa. 

— Likeitin vahvuus on, että siinä on kaikki tarvittava yhdessä paketissa. Siksi se poistaa jokapäiväisestä työstä turhia työvaiheita. — Sanotaan vaikka, että puhelin soi ja työntekijä kysyy palkasta. Ennen me tarkistimme työtunnit omasta järjestelmästä, jonka jälkeen pallo heitettiin taloushallinnolle, joka meni toiseen järjestelmään katsomaan palkkatietoja ja kolmanteen kirjanpitotietoja. Se oli työlästä. 

Myös Selektan koko rekrytointiprosessi on LIkeitissa henkilötietoja ja osaamisten hallintaa myöten. Järjestelmä osaa myös muistuttaa vaikkapa yksittäisen työntekijän tulityökortin vanhenemisesta. 

Automaatio sujuvoittaa prosesseja 

— Enää palkkoja ei tarvitse käsin laskea, kun järjestelmään voi luottaa. Palkan tarkastus riittää. Nyt esimerkiksi TES-tulkinnan saa suoraan järjestelmään, sehän on ihan ylivertainen ominaisuus. Työehtosopimuksia on meidän alalla yli 20 ja paikalliset sopimukset päälle. Kun lähtötiedot ovat oikein, niin sairausvakuutusmaksut, TYELit ja muut palkan sivukulut hoituvat taustalla automaationa. 

— Yhden järjestelmän etu on, että kun tiedot on kerran annettu oikein, niin niitä ei enää tarvitse siirrellä minnekään. Tarkistat vain että tunnit on oikein ja asiakkaalta on hyväksyntä, niin palkan voi viedä maksuun. Epäselvissä tapauksissa kaikki vastuuhenkilöiden merkinnät ja hyväksynnät on helposti todennettavissa jälkeenpäin. 

Tieto jalostuu analytiikaksi 

Yhteistyö Likeitin kanssa on Mannisen mukaan sujuvaa. — Tukea ei juurikaan tarvita, koska ohjelmisto on meidän käyttötarpeisiimme räätälöity. Sen toiminnallisuudet ja muokkaukset ovat meillä arkikäytössä, joten meillä on siitä myös paras tieto itsellämme.  

Tällä hetkellä painopiste onkin liiketoiminnan ohjauksen työkalujen kehittämisessä. 

Viimeisimpänä kehityskohteena on järjestelmän keräämään tietoon perustuva bisnesanalytikka. Esimerkiksi rekrytoinnin toimivuutta pystytään analysoimaan seuraamalla kuinka paljon ilmoituksiin tulee hakemuksia verrattuna aikaisempiin. Asiakaspuolelta nähdään kuka on tilannut ja kuinka paljon tekijöitä. — Kun saamme vielä lisää automatiikkaa taustalle, pystymme aivan yksilötasolla tulkitsemaan asiakkaiden käyttäytymistä ja sitä kautta parantamaan palvelukokemusta ja myyntiä. 

— Väitän että. Selektalla on yksi pisimmälle vietyjä Likeit-järjestelmiä, Manninen sanoo, ja pohtii, että tulevaisuudessa ohjelmistoa voisi hyvin soveltaa myös laitevuokraukseen.  

Yhden kattavan järjestelmän etu on, että kaikki yrityksessä oleva tieto on esteettömästi käytettävissä ja sovellettavissa myös uusiin käyttötarkoituksiin.