Työntekijäkokemuksesta strateginen kilpailuetu – Saarni Cloud Insights 16.2.

Saarni Cloud Insights -webinaarisarjan toinen osa järjestettiin torstaina 16.2.2023. Katso tallenne alta.

Työntekijäkokemus ja sen ymmärrys on koko johdon yhteinen asia. Mistä hyvä työntekijäkokemus koostuu ja miten sillä voidaan vahvistaa pitovoimaa? 

Työntekijäkokemus elää ja muuttuu, ja on muutenkin yksilöllinen. Sen tunnustelu riittävän usein lyhyillä ja ytimekkäillä kyselyillä mahdollistaa asioihin tarttumisen tiimi- ja yksilötasolla ajoissa. Henkilöstökyselyiden automaatiot tuottavat dataa suoraan johdolle ja yksittäisille esihenkilöille. Kun ymmärrys työntekijäkokemuksesta on lähes reaaliaikainen, on myös sen johtaminen helpompaa.

Muun muassa näistä asioista olivat keskustelemassa Kiva Workin toimitusjohtaja Ross Lantea sekä paremman työelämän puolestapuhuja Hilla Lempiäinen. Hilla haastaa yrityksiä panostamaan työntekijäkokemukseen ennakoiden ja fiksusti. Viimeiset seitsemän vuotta hän on toiminut konsulttina niin rekrytointien kuin työnantajakokemuksen kehittämisen parissa. Kokemuksensa ansiosta hän tietää mikä saa hyvät osaajat pysymään sitoutuneina ja mikä heidät taas ajaa hakemaan uusia haasteita.

Tallenteen kohdasta 10:55 alkaen näet demon digitaalisesta henkilöstömittaamisen ja -analytiikan palvelusta Kiva Workista. Jos haluat palvelun henkilökohtaisen esittelyn, voit tehdä sen alla olevan linkin kautta: