Saarni Learning – SUH: jatkettiin luotettavan yhteistyökumppanin kanssa ja valittiin moderni Priima-oppimisympäristö

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (SUH) perustettiin vuonna 1956 ja organisaation merkittävimmät tehtävät ovat uimataidon, vesiturvallisuuden ja niihin liittyvien olosuhteiden edistäminen. He ohjaavat yleistä uimaopetus- ja hengen-pelastustyötä, neuvovat ja valistavat, kouluttavat alan ammattilaisia ja kehittävät uimahallien, uimarantojen ja muiden uimapaikkojen turvallisuutta. Lisäksi SUH myöntää vesipelastuksessa ansioituneille henkilöille hengen-pelastusmerkkejä, ylläpitää median ja viranomaisten käyttöön hukkumis-onnettomuuksien ennakkotilastointia valistuksen kohdentamiseksi sekä myy uimataidon oppimista ja kehittämistä kannustavia uintimerkkejä.

SUH:n matka Optimasta Priima-oppimis­ympäristöön

SUH alkoi kaavailemaan verkko-oppimisympäristön hankintaa vuonna 2012. Alkuun organisaatiossa kokeiltiin portaalin omaista lähestymistapaa, eli materiaalit olivat videoiden muodossa. Tämä kuitenkin asetti haasteen sen suhteen, että he eivät päässeet itse muokkaamaan ja päivittämään ympäristössä olevia sisältöjä. Tämän seurauksena SUH alkoi vuosi myöhemmin etsimään uutta palveluntarjoajaa, joka vastaisi paremmin heidän tarpeisiinsa.

SUH löysi kumppanikseen meidät, Saarni Learningin, ja ratkaisuksi Optima-oppimisympäristön. Kelataan muutama vuosi eteenpäin. Oppimisympäristöt kehittyvät, tarpeet muuttuvat ja SUH vaihtoi Optiman moderniin Priima-oppimisympäristöön. Käyttöönotto ajoittui syksylle 2019.

”Tämä oli kyllä ajankohtana äärimmäisen hyvä, koska nyt tiedämme, missä ajassa elämme. Priima-oppimisympäristön käyttö on lisääntynyt etäopiskelun myötä hurjan paljon. Uskomme myös vahvasti siihen, että Priiman kehitys ei jää paikoilleen, ja Saarni Learning on valmis haastamaan itseään aina tarpeen mukaan.”

Anne Hiltunen, SUH:n hengenpelastuksen koulutussuunnittelija


Oppimisympäristön helppokäyttöisyys ja monipuolisuus tärkeässä asemassa

SUH oli kokenut yhteistyön Saarni Learningin kanssa luotettavaksi ja tuntui helpolta siirtyä käyttämään Priimaa Optiman sijaan. ”Käyttöönottoprosessi sujui hyvin. Kokeilimme aluksi itse Priima-oppimisympäristöä, jonka jälkeen oli kattava alkuperehdytys. Lisäksi Priiman helpdesk toimii aina mallikkaasti, jos tulee kysyttävää. Apua saa helposti ja vaivattomasti,” Anne kiittelee.

Priiman avulla on helpompi seurata kurssilaisten edistymistä ja se on joustava alusta, joka taipuu hyvin erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi kurssilaiset itse pystyvät seuraamaan omaa etenemistään kätevästi. Oppimisympäristöä voidaan hyödyntää monipuolisesti etätehtävien, testien, kokeiden ja esimerkiksi videoluentojen muodossa. Juuri alustan helppokäyttöisyys ja monipuoliset työkalut olivat tärkeimpiä vaatimuksia uuden oppimisympäristön suhteen. ”Sanoisin, että Saarni Learningin parhaita puolia palveluntarjoajana on hyvä palvelu, monipuolisuus, ajan hengessä eläminen ja Priima-oppimisympäristön monipuolisuus,” Anne kertoo.

Hyvälle pohjalle on helppo laajentaa verkkokoulutuksia

SUH kouluttaa vuositasolla noin 3000 henkilöä, ja suurin osa käyttää Priima-oppimisympäristöä opiskeluissaan tavalla tai toisella. Kaikki kurssimateriaali löytyy Priimasta ja tehtävien palautukset sujuvat helposti ja kouluttajan on myös helppo antaa palautetta kurssilaiselle. ”Näin pandemia-aikana on mahdollista järjestää Priiman avulla myös pelkkä verkkokurssi, jota kurssilaiset opiskelevat itsenäisesti ajasta ja paikasta riippumatta,” Anne jatkaa.

Myönteistä palautetta Priima-oppimisympäristöstä on tullut myös käyttäjiltä. Priima innostaa suorittamaan kurssia, kun kurssilainen pystyy seuraamaan omaa etenemistään todella helposti. Priima on käytössä myös opistoilla ja opettajat ovat kehuneet sen käytettävyyttä. Anne uskoo, että verkkokurssien tarjonta tulee heillä kasvamaan entisestään ja Priiman avulla kurssit on tehokasta viedä verkkoon.