Henkilöesittelyssä: Myyntijohtaja Juha Asunmaa

Työskentelen Saarni Likeit:in myyntijohtajana. Taisin olla tosi nuori, kun valitsin oppilaitoksen ja mille alalle lähden. Opiskelujen alkuvaiheen valinnat tähtäsivät kaikki tavoitteeni mukaiseen suuntaan, ja lukion jälkeen aloitinkin Teknillisessä korkeakoulussa. Jotta asiat eivät olisi olleet liian helppoja, opintojen alkaessa minut valtasi epäröinti ja halu keskeyttää. Sukulaiset kuitenkin ”naruttivat” minua ystävällisesti sanomalla, että ei sinun tarvitse sinne jäädä, katsot vain vuoden ja lopetat sitten. Loppua ei sitten vuoden jälkeen tullutkaan ja narutuksesta olen näin jälkikäteen kiitollinen.

Urapolkuni tähän asti

Paria ensimmäistä vuotta lukuun ottamatta työni on ollut pääsääntöisesti esimiestyötä, johtamista ja koordinointia. Aloitin ohjelmistotuotekehityksen parissa aluksi itse ohjelmistokehittäjänä, mistä siirryin järjestelmäinsinöörin roolin sekä projektijohtamisen kautta tuotekehitysyksikön vetäjäksi. Koska koen ihmiset hyvin kiinnostaviksi, siirryin edelleen valmennuksen, konsultoinnin ja koulutuksen tehtäviin. Tuossa roolissa työn sisältöön tuli mukaan oleellisesti myös myynti, jota en edes aluksi täysin ymmärtänyt. Huomasin kuitenkin pian pitäväni myynnistä sekä myynnin johtamisesta paljon, ja viimeiset kymmenen vuotta olenkin työskennellyt sekä myynnin että myynnin ja liiketoiminnan johtamisen tehtävissä.

Miksi Saarni Cloud ja Saarni Likeit?

Saarni Cloudista mielenkiintoisen työpaikan tekee sen hyvä ja mielenkiintoinen tuotetarjoama sekä se, että yritys on menestyvä, kasvava ja vakavarainen. Johtamisen eettisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja luotettavuutta olen myös oppinut arvostamaan – sitä että sana oikeasti pitää. Oma taustani ja osaamiseni sopivat niin ikään varsin hyvin yritykseen, ja koen oman työnsisältöni erittäin motivoivaksi.

Saarnilla parasta on työyhteisön sosiaalisuus ja ilmapiiri. Pidän paljon myös myyntiin liittyvistä sosiaalista tilanteista sekä uusien ihmisten tapaamisesta, ja tämä toteutuu hyvin myyntityössä sekä myyntikeissien kannattelussa. Erityisen inspiroivana koen yrityksen inhimillisen kasvun arvolupauksen.

Kotiutuminen Saarnille ja etuudet

Koska Saarni Likeit on entuudestaan hyvin tuttu, moni asia on ollut suoraviivaista, mutta myös uutta on tullut vastaan. Onkin ollut ilo huomata, että näitä uusia asioita on Saarnilla jumpattu erinomaisesti. Saarnin kattavasta etuisuusvalikoimaista käytössäni on tällä hetkellä lounassetelit ja virike -etuus.

Työssä onnistumisen taitoja ja ominaisuuksia

Riittävän haastavat tavoitteet ovat tärkeitä, sekä halu kehittyä niin teknologian ja substanssin kuin erityisesti organisaation kyvykkyyden kasvattamisessa. Analyyttisyys, systemaattisuus sekä myös tunne- ja ihmisherkkyys ovat merkityksellisiä, samoin kuin kyky ymmärtää erilaisuutta sekä huomioida se omassa kommunikaatiossa ja toimintatavoissa.

Valokuvaajana, ja paljon muutakin toimiston ulkopuolella

Suvussani on arvostettu paljon taiteita ja ehkä siitäkin syystä valokuvaus on muodostunut minulle tärkeäksi. Kuvauksessa on tullut vastaan monia asioita, jotka ovat olleet minulle uusia ja täysin erilaisia mitä olen aikaisemmin tehnyt. Esteettisyys ja erityisesti henkilökuvaus kiehtoo minua, mutta viime vuosina olen opetellut myös maisemakuvasta. Kiinnostavaa on näiden kahden kuvaustyylin yhdistäminen ”Landscape-Portrait” -tyyppisiksi kuviksi. Pidän myös liikunnasta ja juoksemisesta, jotka kuitenkin toisinaan saattavat sitten kiireiden takia jäädä vähemmälle.

Vaikka olin jo hiukan vanhempi perustaessani perhettä, en olisi oikein osannut kuvitella elämää ilman sitä.  Viimeisen vuoden aikana paljon iloa arkeen on tuonut uusi perheenjäsenemme, sosiaalinen ja älykäs iso villakoiramme Peia.

Hauska fakta minusta

Olen työurani aikana joskus tullut palkituksi työnantajan puolesta, ja näistä mieleeni on painunut Global Grand Award: Konsernin Nallekarhu -palkinto. Vieläkin ”myhäillen” tätä saavutusta.